Wilgotne ciasto jagodowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie ciasto z sezonowymi owocami ! Idealne na osłodę dnia :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 jajka
    50 g cukru
    1 torebka cukru waniliowego
    szczypta soli
    50 g masła
    100 g białego sera
    100 g dżemu
    1/2 łyżeczki skórki z cytryny
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    250 g mąki krupczatki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wilgotne ciasto jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WILGOTNE CIASTO JAGODOWE

    SKŁADNIKI:
    2 jajka
    50 g cukru
    1 torebka cukru waniliowego
    szczypta soli
    50 g masła
    100 g białego sera
    100 g dżemu
    1/2 łyżeczki skórki z cytryny
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    250 g mąki krupczatki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    PRZYGOTOWANIE:
    1. Ubić jajka z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Dodać do niej roztopione masło, biały ser, dżem, skórkę z cytryny, imbir i dokładnie wymieszać.
    2.Przesiać mąkę i proszek. Dodawać łyżką masę do mąki, delikatnie mieszając.
    3. Ciasto nałożyć do natłuszczonej formy, na wierzchu ułożyć borówki/ jagody/ lub inne owoce
    4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40-45 min.
    5. Wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić do wystygnięcia w formie. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować