Wigilijna kapusta z grochem

4.45 (152 ocen)

  • 60 min

Na moim stole wigilijnym zawsze musi być kapusta z grochem.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dkg białej poszatkowanej kapusty
    szklanka łuskanego grochu
    4 łyżki masła
    sól
    pieprz
    "jarzynka" bez glutaminianu sodu
Wystaw ocenę:

4.45 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wigilijna kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkowaną kapustę gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody.
    W osobnym garnku gotujemy wcześniej namoczony łuskany groch. Groch namaczam na całą noc.
    Gdy kapusta będzie już miękka, odlewamy wodę ją i dodajemy ugotowany, a właściwie rozgotowany groch. Dodajemy 2 łyżki surowego masła i 2 łyżki masła roztopionego do osiągnięcia delikatnego brązowego koloru. Następnie doprawiamy kapustę przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować