Wieprzowy pasztet z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny pasztet , delikatny

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.7 dag łopatki
    3 jajka
    0,3 dag boczku surowego
    0,3 dag medalionów z indyka
    przyprawa kamis do pasztetu
    3 ząbki czosnku
    1łyżka pieprzu ziołowego
    sól , majeranek
    2 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Wieprzowy pasztet z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę gotujemy w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem około 45minut . Odstawiamy do ostygnięcia .
    Medaliony podsmażamy na oleju , dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę dusimy około 10 minut po czym dodajemy do tego pokrojoną wcześniej ugotowaną łopatkę . Dusimy jeszcze kolejne 10 minut możemy troche podlać tą wodą co wczesniej gotowała sie łopatka ( jak zrobiłą się galareta wystarczy troche podgrzać )
    Gdy duszone mięsko ostygnie wszystko miksujemy .
    Dodajemy drobno pokrojony surowy boczek w kostkę i 3 żółtka , oraz przyprawy (do pasztetu. czosnek wyciśnięty przez praskę , majeranek i sól , pieprz ziołowy ).
    Białka ubijamy i dodajemy do masy na samym końcu lekko mieszając szpatułką .
    Taką masę umieszczamy w formię do pasztetu obsypanej bułką .
    Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować