Wieprzowina po chińsku

5 (185 ocen)

pyszny obiadek z kaszą

Składniki:

  • 700 g łopatki wieprzowej
    400 g mieszanki chińskiej
    1 pęczek szczypiorku czosnkowego
    3 łyżki sosu sojowo grzybowego
    1 łyżka maggi
    1 łyżka przyprawy do dań chińskich
    1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
    2 szczypty pieprzu cayenne
    2 szczypty cukru
    2 szczypty soli
    200 ml wody
    4 łyżki oleju
    2 woreczki kaszy jęczmiennej z warzywami
    woda do gotowania kaszy
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać.
    Dodać cukier i dalej smażyć.
  • 2. Do podsmażonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, podlać 1/2 ilości wody i dusić.
    Gdy mięso jest prawie miękkie wrzucić mieszankę chińską ( ja użyłam mrożonej ) i posiekany szczypiorek, wlać resztę wody i dusić wszystko do miękkości.
    W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
  • 3. W osolonej wodzie ugotować kaszę.
    Odsączyć ją z wody i podać z wieprzowiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować