Wielozbożowe naleśniki z czekoladą i bananami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zachwycą nie tylko amatora naleśników.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki kukurydzianej
    0,5 szklanki mąki gryczanej
    0,5 szklanki mąki ryżowej
    1 szklanka mleka
    1szklanka białej oranżady gazowanej
    1 jajko
    2 łyżki cukru
    szczypta soli

Wielozbożowe naleśniki z czekoladą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vf199q 1. Składniki włożyć do miski i zblendować lub dokładnie roztrzepać trzepaczką. Odstawić na 15 minut. Naleśniki smarujemy kremem czekoladowym i obsypujemy kawałeczkami bananów.
  • image-0akfyrx 2. Naleśniki zwijamy i schładzamy w lodówce. Zwinięte rulony kroimy na przemian na skos i w poprzek.
  • image-1c3vkde 3. Naleśniki ustawiamy pionowo, posypujemy pudrem. Podajemy na zimno lub na ciepło podgrzewając w piekarniku.

Porady

Naleśniki przewracamy dopiero, gdy na wierzchu nie widać już surowego ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy