Składniki:
1 kg sera w wiaderku
Po 2 galaretki zielone, niebieskie i fioletowe
Małe opakowanie okrągłych biszkoptów
1 kostka masła
Szklanka cukru pudru
1 szklanka borówek amerykańskich
1 tabliczka czekolady deserowej + łyżka masła
Wielkanocny sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Ser, masło i cukier puder dzielimy na 3 części . Po 2 galaretki zielone, fioletowe i niebieskie rozpuszczamy w szklance wody każdy kolor. 1 częśc masła miksujemy z 1 częścią cukru pudru i 1 częścią sera, a następnie z 1 kolorem galaretki. Ż 2 i 3 częścia sera postępujemy podobnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, spód wykładamy biszkoptami, zalewamy je 1 częścią masy serowej, gdy stężeje wylewamy kolejną, gdy zacznie tężeć w masę wciskamy borówki, gdy masa całkiem stężeje, wykładamy na nią ostatnią masę. Na wierzchu robimy wzorek z czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z łyżką masła.
Porady
Do ciasta możemy użyć dowolnych owoców, dowolnych galaretek, na spód zamiast biszkoptów miRmy użyć upieczonego biszkoptu
Komentarze