wielkanocne faszerowane jajka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis jest banalnie prosty a uwielbiany przez każdego. Takich jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    pieczarki
    sól, pieprz
    majonez
    tłuszcz do smażenia
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Wielkanocne faszerowane jajka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Obrane jajka przecinamy na polówki i wyciągamy żółtka. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Starte pieczarki podsmażamy na masełku na patelni, gdy już straciły surowość dodajemy żółtka, mieszamy dokładnie i całość dalej smażymy na małym ogniu. dodajemy sól, pieprz i odrobinę vegety do smaku. Nie smażymy za długo aby masa nie yszła zbyt sucha. Gotowy farsz nakładamy do połówek jajek. Można od razu wymieszać z majonezem lub przyozdobić z wierzchu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować