" Węgierska gulaszowa z łazankami "

4.5 (172 ocen)

  • 10 min

Pyszna , sycąca zupa gulaszowa z dodatkiem łazanek

  • 10 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka - o,5 kg
    - papryka ostra - do smaku
    - chili - do smaku
    - cebula - 2 szt
    - czosnek - 3 ząbki
    - makaron łazanki - garśc
    - papryka słodka - 1 łyżka
    - mąka - 2 łyżki
    - margaryna do smażenia/ lub olej - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Łazanki Gulasz

" węgierska gulaszowa z łazankami " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki.

    Paprykę mieszamy z mąką.

    W powstałej mieszance obtaczamy mięso.
    Cebulę i czosnek delikatnie złocimy , a następnie dodajemy mięso.
    Smażymy do miękkości, Odstawiamy.

    W garnku gotujemy ok. 1 wody
    ( zależy jaką gęstośc chcemy uzyskac ).

    Dodajemy przyprawy
    ( kostka rosołowa , sól , pieprz , papryka , chili)


    ( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ).

    Gotujemy ok. 5 minut.

    Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut.

    Doprawiamy wg. uznania.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować