Wegetariańska Pizza na Dyniowym Spodzie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis na: Wegetariańska Pizza na Dyniowym Spodzie

  • Łatwy

Składniki:

  • - kawałki dyni: 4 sztuki
    - sos czosnkowy: 4 łyżki
    - zielona papryka: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - brokuł: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - kukurydza: 0.33 puszki
    - czerwona fasola: 0.25 puszki
    - tofu: 0.5 opakowania
    - zioła włoskie: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kawy Pizza

Wegetariańska pizza na dyniowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariańska Pizza na Dyniowym Spodzie 1. Każdy spód posmaruj sosem czosnkowym, następnie układaj na nich drobno pokrojoną paprykę, pomidora, malutkie kwiatuszki brokuła oraz cebulę. Dodaj także odcedzoną kukurydzę i fasolę, a na koniec pokrojone w drobną kostkę tofu. Całość obsyp ziołami i obficie skrop oliwą lub czosnkowym sosem. Piecz w 190C do czasu, aż każdy spód dyni będzie miękki i elastyczny.

    Sugestie: Taka pizza zdecydowanie najlepiej smakuje podawana na ciepło! Przed podaniem również proponuję skropić ją oliwą. Pizzę możesz też przyrządzić z dodatkiem mięsa!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować