Wegańskie wędlina do chleba

4.48 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Dosc pracochłonne danie, ale warto

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    450 g pieczarek
    2 duże ugotowane buraki
    Torebka ugotowanej kaszy jaglanej
    3 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 2/3 szklanki wody
    6 ziarenek ziela angielskiego
    sól
    1 cebula
    Puszka cieciorki
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    1,5 szklanki kaszy manny
    3 łyżeczki majeranku
    3 łyżeczki tymianku
    2 łyżki oleju
    Plastikowe osłonki do wedlin.
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Wegańskie wędlina do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Pieczarki kroimy w kostkę a następnie przekładamy do garnka lub na patelnię, gdzie podsmazamy razem z pokrojona cebula na rozgrzanym oleju ok. 20 minut. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki z pokrojonymi burakami i cieciorka odsączona z zalewy i blendujemy na masę, tak aby gdzie nie gdzie był widoczny burak, ciecierzyca i pieczarka. Do masy dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Dodajemy ugotowaną kaszę, kaszę manną,siemię i tyle wody aby masa była dość zwarta mieszamy i doprawiamy solą. Masę wkładamy do plastikowej osłonki, zawiazujemy z obu stron i gotujemy około 30 minut.

Porady

Wędlinę należy dobrze schłodzić, podajemy na kanapkach z chrzanem lub musztardą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować