Wegańskie wędlina do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Pieczarki kroimy w kostkę a następnie przekładamy do garnka lub na patelnię, gdzie podsmazamy razem z pokrojona cebula na rozgrzanym oleju ok. 20 minut. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki z pokrojonymi burakami i cieciorka odsączona z zalewy i blendujemy na masę, tak aby gdzie nie gdzie był widoczny burak, ciecierzyca i pieczarka. Do masy dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Dodajemy ugotowaną kaszę, kaszę manną,siemię i tyle wody aby masa była dość zwarta mieszamy i doprawiamy solą. Masę wkładamy do plastikowej osłonki, zawiazujemy z obu stron i gotujemy około 30 minut.
Porady
Wędlinę należy dobrze schłodzić, podajemy na kanapkach z chrzanem lub musztardą
Komentarze