Wegańskie ciasto z dynią, bananami i rodzynkami

4.5 (160 ocen)

  • 45 min

Pyszne, pachnące ciasto w sam raz dla wegan

  • 45 min

Składniki:


  • Składniki:
    250 g mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki brązowego cukru
    80 ml oleju ryżowego
    1 szklanka puree z dyni
    2 dojrzałe banany
    2 łyżki pestek dyni
    3 łyżki rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Wegańskie ciasto z dynią, bananami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1rqfhay 1. Puree z dyni oraz banany rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach
    Ciasto przekładamy do małej keksówki (26/12 centymetrów) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 40 minut.

Porady

Do ciasta możemy dodać inne ziarna np. słonecznik, siemię oraz inne suszone owoce takie jak śliwki, żurawina, czy figi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować