Wegańska potrawka z tofu i pęczaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne i sycące danie wegańskie.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki:
    1 kostka miękkiego tofu
    woreczek kaszy pęczak
    1 czerwona cebula
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka musztardy dijon
    sól
    pieprz
    1 łyżka ziół prowansalskich

Wegańska potrawka z tofu i pęczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pęczak gotujemy w osolonej wodzie. cebulkę kroimy w półplasterki i lekko podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojony w kostkę ser tofu, smażymy kilka minut. Pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie, a następnie przecier pomidorowy i musztardę. na końcu dodajemy ugotowany pęczak, minutkę lub dwie podsmażamy całość, ewentualnie jeszcze doprawiamy i podajemy.

Porady

Potrawa smakuje doskonale z mieszanką sałat podanych z sosem vinegrette.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy