Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z wykorzystaniem gesiego smalcu - popularnego składnika uzywanego w kuchni żydowskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wątróbki kurze: 50 dekagramów
    - gęsi smalec: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu 1. Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem. Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować