Wątróbka z jabłkami i papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie. Wątróbkę z warzywami i jabłkiem możemy podać na obiad lub jako samodzielny posiłek. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wątróbki
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 jabłka
    1 szkl gorącej wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia wątróbki
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z jabłkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa smażymy na maśle przez około 5 minut, odstawiamy. W międzyczasie kroimy wątróbkę w kostkę i obsypujemy mąką.
    Na drugą patelnie wlewamy olej i smażymy wątróbkę przez kilka minut, przekładamy do warzyw i wlewamy wodę. Dusimy razem przez 10 minut. Jabłka myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do wątróbki. Dusimy razem przez chwilę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Masło Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować