Wątróbka z indyka w sosie chrzanowym

4.49 (180 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wątróbka w sosie chrzanowym to moja propozycja na pyszny obiad. Podałam ją z ziemniakami puree.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g wątróbki indyczej
    1 cebula
    2 łyżki masła klarowanego
    2 łyżki mąki
    400 ml śmietany (dałam 18%)
    2 łyżeczki chrzanu
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka z indyka w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić i opłukać.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć wątróbkę obtoczoną w mące.
    Smażyć krótko z każdej strony, a następnie wyjąć na półmisek.
    Na tym samym maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Wlać śmietanę wymieszaną z chrzanem. Włożyć podsmażoną wątróbkę i doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i smażyć około 2-3 minut.
    Na talerzu posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Indyk Podroby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować