wątróbka z cebulą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszna wątróbka ze słodką cebulką

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g wątróbki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra
    mąka
    2 duże cebule
    margaryna

Wątróbka z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. wątróbke czyścimy przyprawiamy sola pieprzem papryką
    2. cebule obieramy i kroimy w pół krążki
    3. margaryne roztapiamy na patelni wątróbke obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Cebule podsmażamy na osobnej patelni na złocisty kolor dodajemy do wątróbki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy