WĄTRÓBKA w sosie śmietanowo-cebulowym

4.5 (145 ocen)

Danie bogate w żelazo i witaminę A.

Składniki:

  • 1 kg wątróbki
    1 cebula
    3 łyżki mąki
    4 łyżki śmietany 12%
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka w sosie śmietanowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka w sosie śmietaowo-cebulowym 1. Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błon,osuszamy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano kawałki wątróbki opruszonej mąką.
  • 2. Usmażoną wątróbkę przekładamy do garnka i zalewamy gorącą woda.
    Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do wątróbki,gotujemy do czasu,aż cebula będzie miękka.Przyprawiamy solą i pieprzem,wlewamy śmietanę wcześniej rozprowadzona z łyżką gorącego sosu,mieszamy i chwilkę gotujemy na wolnym ogniu.

Porady

Do tego dania nadaje się zarówno wątróbka drobiowa jak i wieprzowa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować