Wątróbka w sosie śmietanowo-cebulowym

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Przyznam że sama nie przepadam za wątróbką za to ukochany ja uwielbia , przygotowana w takim sosie i podana z ziemniakami była na prawdę dobra

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
    2 duże cebule
    1 duża śmietana 18 % 300 g
    2 łyżki wody
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w sosie śmietanowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę kroimy w kawałki , obsmażamy z obu stron.
    Cebulę kroimy w piórka , smażymy na maśle- miksujemy na płynną masę.
    Śmietanę mieszamy z 2 łyżkami wody.
    Do wątróbki dodajemy przygotowane składniki na sos :cebulę oraz śmietanę.
    Doprawiamy.
    Dusimy razem ok 5 min , co jakiś czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować