Wątróbka w sałacie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i proste danie na przekąskę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mix sałatek 2 opakowania
    Wątróbka drobiowa 30 dag
    Pieczarki świeże 25 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Olej 4 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Cukier do smaku
    Ocet do smaku
    Masło 1 łyżka

Wątróbka w sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pieczarki, cebulę oczyścić pokroić i obsmażyć na 2 łyżkach oleju z masłem. Następnie wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu obsmażyć wątróbkę. Przyprawić do smaku i wymieszać z przygotowanymi składnikami. Dwie łyżki wymieszać z octem i cukrem do smaku, polać sałatkę i podawać jako przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy