Wątróbka drobiowa z pieczarkami

4.5 (164 ocen)

Wątróbka duszona z pieczarkami i cebulą z dodatkiem czosnku i świeżej pietruszki.

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej
    3 cebule
    200g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do oprószenia
    5 łyżek wody
    olej do smażenia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na niewielkiej ilości oleju na patelni do zeszklenia wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy aż zmiękną. Przekładamy do osobnego naczynia.
    Oczyszczone wątróbki oprószamy mąką i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością oleju i smażymy aż przestana być surowe. Wlewamy wodę, mieszamy i zostawiamy jeszcze kilka minut aż powstanie gęsty sos. Następnie dodajemy pieczarki z cebulą. Dobrze mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dusimy kilka minut. Po zdjęciu z gazu dodajemy natkę pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Pieczarki Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować