Wątróbka drobiowa z pieczarkami i kukurydzą w koncentracie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwe, szybkie i przepyszne danie w sam raz na szybki obiad lub kolację na ciepło.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wątróbka drobiowa 0,5 kg
    Cebula 3 szt
    Puszka kukurydzy
    Koncentrat pomidorowy 2 szt
    Mleko
    Mąka 3 łyżki
    Masło
    Olej
    Sól pieprz

Wątróbka drobiowa z pieczarkami i kukurydzą w koncentracie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka 1. Wątróbkę namaczamy w mleku. Po godzinie płuczemy i oprószamy mąką. Podsmażamy na małej ilości oleju.
  • Wątróbka 2. Pieczarki kroimy na grube kawałki, delikatnie solimy i podsmażamy na łyżce masła. To samo robimy z cebulą pokrojoną w piórka.
  • Wątróbka 3. Łączymy składniki. Do rondelka przekładamy wątróbkę, pieczarki, cebulę kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Zalewamy szklanką wody i dusimy jeszcze 15 min.
  • Wątróbka 4. Możemy podawać ze świeżym pieczywem lub razowym makaronem świderki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy