Wątróbka drobiowa z jabłkiem i pomarańczą

4.51 (200 ocen)

  • 30 min

Odmieniona wersja tradycyjnej wątróbki, bardzo smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • • 0,5 kg wątróbek drobiowych
    • 2 małe cebule
    • 2 średnie jabłka
    • 1 średnia pomarańcza
    • Mąka pszenna do oprószenia wątróbki
    • Olej do smażenia
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy, następnie kroimy na pożądanej wielkości kawałki. Obtaczamy w mące pszennej i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Gdy wątróbka będzie odpowiednio do naszych potrzeb usmażona solimy ją i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pomarańczę obraną ze skórki i również pokrojoną w grubszą kostkę oraz jabłko pokrojone w plasterki. Smażymy do zeszklenia się cebulki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować