wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem

4.48 (187 ocen)

  • 20 min

Obiad szybki, tani i bardzo smaczny :)

  • 20 min

Składniki:

  • 400 gramów wątróbki drobiowej
    3/4 szklanki mąki pszennej do obtaczania
    2 duże cebule
    1 duże lub dwa małe kwaśne jabłka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, osuszyć.
    Cebule pokroić na talarki. Jabłko w kosteczkę (można obrać skórkę, można zostawić).
    Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyć około 5 minut, potem dodać cebulkę, jabłko, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać 0,5 szklanki wody i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował.

Porady

Najlepiej nadadzą się jabłka takie jak antonówki i szare renety.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Glazura Jabłka Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować