Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem

4.5 (154 ocen)

  • 50 min

oraz czerwoną cebulą i marchewką.Polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 500g. wątróbki drobiowej (z kurczaka)
    2 średnie czerwone cebule
    1 jabłko
    1 średnia marchewka
    1 łyżka smalcu
    3 laurowe liście
    100ml. bulionu drobiowego
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól,pieprz,majeranek,maggi do smaku
    mąka pszenna do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy z błon,płuczemy,osuszamy papierowym ręcznikiem.Na patelni rozgrzewamy smalec.Wątróbkę oprószamy mąką,kładziemy na patelnie smażymy ze wszystkich stron na średnim ogniu,wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę wyjmujemy.Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka,dodajemy marchewkę potartą na tarce o grubych oczkach,podsypujemy mąką (1/2 łyżki),zalewamy bulionem,dodajemy wątróbkę,jabłko pokrojone w dużą kostkę,doprawiamy do smaku,dusimy na małym ogniu ok.10min aż bulion się zredukuje.Wątróbkę serwujemy na talerze,posypujemy koperkiem,podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować