WĄTROBA WIEPRZOWA PO ŚWINOUJSKU

0 (0 ocen)

Taką wątróbkę robiła moja babcia , mama a teraz ja to danie przeszło z pokolenia na pokolenie

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    250 g wątróbki wieprzowej
    3 cebule
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    Mąka
    Olej
    Sól
    Pieprz

Wątroba wieprzowa po świnoujsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Wątróbkę osuszamy i usuwamy żółć ( która może zepsuć całą potrawę) kroimy cienkie plastry. Każdy plaster obtaczamy w mące . Smażymy na rozgrzanej oliwie ( musimy uważać bo wątróbka bardzo pryska). W między czasie obieramy cebulę a z paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę kroimy w piórka i dokładamy na wątróbki dusimy pod przykryciem z 15 minut . Paprykę kroimy w paski i dokładamy do reszty dalej dusimy Parę minut. Na samym końcu doprawiamy solą i pieprzem . Gotowe smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy