Warzywny sosik z patelni

0 (0 ocen)

Szybki obiadek

Składniki:

  • - 1 op "warzywa na patelnię po włosku" mrożone (plus przyprawa z opakowania)
    - 30 dag piersi z indyka
    - liść laurowy
    - łyżeczka ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka mąki
    - 3 łyżki śmietany
    - magii
    - 2 łyżki oleju
    - sól pieprz

Warzywny sosik z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko zalać zimną wodą w garnku i doprowadzić do wrzenia. Dodać zioła prowansalskie i liścia laurowego i dusić na małym ogniu ok 8-10min
    Wyjąć z wody i jak lekko przestygnie pokroić w paseczki lub kostkę.
    Olej na patelni rozgrzać, dodać warzywa z opakowania, poddusić do miękkości i dodać przyprawy (wedle uznania). Mąkę wymieszać ze śmietaną dodać do warzyw i szybko wymieszać, dodac mięsko i dusić ok 5min, raz na jakiś czas mieszając. Podawać z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy