Warzywne leczo z klopsikami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Papryka czerwona 2 szt.
    młoda cukinia 1 szt.
    Cebula 1 szt.
    Pomidory lima 7 szt.
    Pieczarki 50 dag
    pietruszka z natką 3 szt.
    marchew 3 szt.
    seler naciowy 8 łodyg
    Kiełbasa śląska 2 szt.
    Mięso mielone 80 dag
    czosnek 2 zęby
    jajko kurze 1 szt.
    woda 250 ml

    Przyprawy:

    liść laurowy 2 szt.
    ziele angielski 4 szt.
    pieprz do smaku
    papryka słodka mielona 1 łyżka
    sól do smaku
    tłuszcz do podsmażenia papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Leczo

Warzywne leczo z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywne leczo z klopsikami. 1. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i osuszone kroimy w kawałki, taką większą kostkę. Natkę pietruszki drobno kroimy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone pieczarki, marchew, pietruszkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości pieczarek. W między czasie z mielonego mięsa formujemy klopsiki, podsmażamy je na patelni wraz z cebulą. Podsmażone wraz z cebulą klopsiki dodajemy do garnka, po 10 minutach dodajemy pozostałe pokrojone warzywa. Całość dusimy około 30 minut, doprawiamy do smaku. Gotowe leczo podajemy z ugotowanym ryżem lub świeżym pieczywem. Leczo możemy także za pasteryzować w słoikach.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować