Warzywne curry Jamiego Olivera

4.5 (173 ocen)

Curry bez mięsa i mleka kokosowego - wersja light :)

Składniki:

  • 2 średnie bataty
    1 puszka ciecierzycy
    20 dkg pieczarek
    1 większa cebula
    1 łyżka ostrej pasty curry
    sól, curry, kurkuma, garam masala
    1 łyżka oleju kokosowego
    200 ml jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Warzywne curry jamiego olivera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty obrać i pokroić w większą kostkę. W rondlu rozgrzać olej kokosowy, wrzucić bataty, podsmażyć. Dodać pokrojona cebulę, a potem pokrojone w ćwiartki pieczarki. Podsmażyć. Dodać ciecierzycę razem z zalewą, ok 1/2 szklanki wody i przyprawy: pastę curry, łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę curry i kurkumy, 2 łyżeczki garam masali. Dusić wszystko razem około 15 minut. W razie potrzeby doprawić. Zdjąć z palnika i wlać jogurt. Wymieszać. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować