Warzywna wariacja na temat indyka

5 (157 ocen)

Potrawa ta jest dietetyczna, delikatna i super smakuje:) Polecam :)

Składniki:

  • - 450 g mięsa z piersi indyka
    - sok z połowy cytryny
    - pół łyżeczki gałki muszkatołowej
    - 1/4 łyżeczki curry
    - 1/4 łyżeczki ostrej papryki
    - 1 łyżeczka lubczyku
    - 1 łyżka bazylii ( ja ją bardzo lubię dlatego daję dużo ale wystarczy łyżeczka)
    - 1/4 łyżeczki estragonu
    - 1 łyżka oliwy
    - 1 duży ząbek czosnku
    - sól, pieprz
    - 1 opakowanie mieszanki warzywnej na patelnię
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywna wariacja na temat indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę. Z przypraw, soku z cytryny , przeciśniętego przez praskę czosnku i oliwy sporządzamy marynatę, mieszając ze sobą składniki. Mieszamy ją dokładnie z indykiem i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Po upływie tego czasu mięso wraz z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Ma być sucha ale gorąca- najlepiej sie do tego nadają patelnie teflonowe i ceramiczne. Mięso smażymy aż będzie pół twarde i wrzucamy mieszankę warzywną . Patelnię przykrywamy i wszystko razem dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować