Warzywna sałatka z makaronem ryżowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam Was na przepyszną kolorową sałatkę z warzywami i makaronem ryżowym. Do sałatki oprócz makaronu ryżowego, użyłam rzodkiewki, pomidorków koktajlowych, brokuła, ogórków konserwowych i składnika bez, którego nie mogłabym się obejść czyli kukurydza konserwowa.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron ryżowy 250 g,
    kukurydza 1 puszka,
    pomidorki koktajlowe 14 szt,
    rzodkiewka 7 szt,
    ogórki konserwowe 5 szt,
    brokuł 6 różyczek,
    majonez 12 łyżek,
    jogurt naturalny 5 łyżek,
    musztarda stołowa 1,5 łyżeczki,
    szczypiorek 1 pęczek,
    sól i pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warzywna sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Brokuła zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Ogórki konserwowe, kroimy w półplasterki. Rzodkiewki kroimy w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrawamy na cztery części. Do warzyw dodajemy makaron ryżowy, brokuła i kukurydzę. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim wierzch sałatki. Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryż Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować