Warzywa w śmietanie

5 (144 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Miała być mizeria ale postanowiłam dodać pomidory, szczypior i koper. Wyszło pysznie i orzeźwiająco.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 średnie zielone ogórki
    2 średnie pomidory
    1 pęczek szczypioru
    1 pęczek kopru
    Sól
    pieprz
    ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
    2 łyżki białego octu winnego
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Warzywa w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i zioła myjemy i osuszamy.
    Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
    Solimy i odstawiamy aby puściły sok.
    Odlewamy nadmiar.
    Dodajemy pokrojonego w 8 pomidora, posiekany szczypior i koper.
    Wlewamy śmietanę.
    Przyprawiamy pieprzem i białym octem winnym. Ponownie mieszamy.

    Najlepiej smakuje jak odstawimy do lodówki na min. 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować