Warstwowa sałatka z rzodkiewką i sosem jogurtowym

5 (155 ocen)

Pyszna i zdrowa sałatka

Składniki:

  • główka sałaty
    pęczek rzodkiewek
    ogórek zielony
    ser feta
    pęczek koperku

    Sos jogurtowy:
    duży jogurt naturalny (ok 300ml)
    2 ząbki czosnku
    1-2 łyżki siekanego koperku
    sól, pieprz biały
    łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dip

Warstwowa sałatka z rzodkiewką i sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos jogurtowo koperkowy do sałatki 1. Sałatę umyć, wysuszyć i porwać na kawałki. Ogórka i rzodkiewkę pokroić w półplasterki, fetę w kostkę, koperek posiekać.

    Sos jogurtowy:
    Do jogurtu dodać zmiażdżony czosnek, koperek, sok z cytryny, delikatnie posolić i popieprzyć do smaku, Odstawić na ok godzinę do lodówki.

    Do dużej misy wsypywać warstwami sałatę, fetę, ogórka, rzodkiewki i posypywać każdą warstwę koperkiem.

Porady

Sosem można polewać każdą warstwę sałaty i wtedy podawać od razu. Sos można też przelać do sosjerki tak aby każdy mógł polać sobie sałatkę na talerzu. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jogurt Koper Ogórek Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować