Waflowe roladki na słono

4.49 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Roladki to bardzo pomysłowa przystawka.Można je też potraktować jako np.danie kolacyjne.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków,
    20 dkg pieczarek,
    10-15 dkg sera żółtego,
    1 cebula,
    2 sztuki wafla,
    przyprawa do ziemniakow,
    przyprawa uniwersalna,sól, pieprz-do smaku,
    1 jajko,
    bułka tarta do obtaczania,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Waflowe roladki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy z dodatkiem soli.Tłuczemy.
    Jeszcze gorącymi smarujemy wafle.
  • 2. Pieczarki oczyścić, poddusic z cebulą pokrojoną w drobna kostke, doprawić.
    Rozsmarować na ziemniakach.
    Ser zolty zetrzec na tarce i posypac po pieczarkach.
  • roladki z wafla 3. Wafle pod wplywem cieplych ziemnaikow zmiekły, więc zawijamy je w roladę.
    Czekamy ok 10 minut, zeby rolada przestygła i kroimy w 2-3 cm plastry.
    Zanurzamy roladki w roztrzepanym jajku, obtaczamy bułką tartą.
    Smazymy z obu stron do zrumienienia.

Porady

Roladki można podawać na zimno i na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować