Wafle ”MAŁE CO NIECO”

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moje dzieci je uwielbiają, szybko się je robi, a smak jest niesamowity.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 margaryna
    1 ½ mleka w proszku
    1 ½ szklanki cukru
    ½ szklanki mleka płynnego
    2 łyżeczki kakao
    Opakowanie wafli kwadratowych

Wafle ”małe co nieco” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, mleko i cukier zagotowujemy w garnku, lekko chłodzimy i wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Masę dzielimy na pół, i do jednej dodajemy kakao.
  • 2. Masy odstawiamy na około 20 minut, aby lekko stężały. Po tym czasie przekładamy wafle raz jasna masą, raz ciemną.
  • 3. Tak przygotowane wafle przykrywamy ściereczka i kładziemy na nich np.: książki, aby docisnąć do czasu aż masa całkowicie zastygnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy