Wafle kakaowo-kokosowe

4.48 (165 ocen)

Te wafle znikają w mgnieniu oka w moim domu.

Składniki:

  • 8 wafli

    Masa kakaowa:
    1 szklanka śmietany
    1 szklanka cukru
    cukier waniliowy
    2/3 margaryny
    5 łyżek kakao

    Masa kokosowa:
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki mleka
    10 dag wiórek kokosowych
    1 szklanka mleka w proszku
    1 margaryna
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle kakaowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa kakaowa:
    wszystkie składniki rozpuścić w garnku ciągle mieszając, chwile gotować aż zgęstnieje. Lekko ostudzić i smarować wafle. Sklejać po 2 wafle i zrobić takich 4.
  • 2. Masa kokosowa:
    Zagotować mleko, margarynę i cukier, dodać wiórka kokosowe i chwilę gotować. Potem ostudzić dodać mleko w proszku i zmiksować. Masę podzielić na 2 części i przełożyć 2 czekoladowe wafle. Tak powstaje 2 paczki wafli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować