Wafle czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe wafelki przekładane masą czekoladową. Przepis ponadczasowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania wafli
    1 opakowanie masła lub margaryny
    1/2 szklanki świeżego mleka
    1 szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    2 szklanki mleka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło, mleko, kakao oraz cukier przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Mieszamy, aż do połączenia się składników.
    2. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
    3. Dodajemy mleko w proszku. Mieszamy dokładnie.
    4. Tak przygotowaną masę czekoladową nakładamy na całe wafle i przykrywamy czymś cięższym, aby wafle przesiąkły masą. Pozostawiamy najlepiej przez całą noc lub kilka godzin.
    5. Następnie kroimy na mniejsze wafelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować