Wafel z masą kajmakową i kawą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser, który nigdy nie zawodzi.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie dużego wafla
    1/2 kostki masła
    1 puszka masy kajakowej już gotowej o smaku orzechowym
    4 łyżki kwaśnego dżemu (ja dodałam z czerwonej porzeczki)
    1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy

Wafel z masą kajmakową i kawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować i powoli po łyżce dodawać masę kajmakową. Dokładnie połączyć masło z kajmakiem. Gotową masą smarować wafle. Środkowy wafel posmarować masą i dżemem . A ostatnią warstwę posmarować masą i posypać delikatnie i równomiernie kawą. Położyć na wierzchnią warstwę wafel.

Porady

Do masy można dodać drobniutko posiekane orzechy laskowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Masa kajmakowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować