Wafel z domową masą toffi

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Bardzo prosty wafel nawet dla tych którzy nie lubią piec ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    1,5 litra mleka
    600 g cukru kryształu
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Wafel z domową masą toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko i wsypać cukier, cukier waniliowy i dodać 1 łyżkę masła. Gotować na małym ogniu do uzyskania gęstej masy. ( około 2 godziny i 20 minut ). Następnie ciepłą masą przekładać wafel. I gotowe ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować