Wafel orzechowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybko się robi a smak jest doskonały.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie wafli
    kostka margaryny
    puszka kajmaku
    chałwa ( opakowanie jak baton)
    3 łyżki masła orzechowego crunchy
    łyżka spirytusu

Wafel orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy mikserem dodajemy po łyżce kajmak ciągle ucierając. Następnie dajemy pokruszoną chałwę oraz masło orzechowe. wszystko razem miksujemy. Na samym końcu dajemy spirytus. Gotową masą przekładamy wafle.

Porady

Wafel smakuje najlepiej po kilku godzinach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy