Dynia faszerowana kaszą, mięsem i suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Idealna propozycja na imprezę halloweenową :)
Składniki:
-1 mała dynia hokkaido
-40g kaszy gryczanej niepalonej
-1 łyżka suszonych pomidorów z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim (można kupić osobno pomidory, czarnuszkę i czosnek niedzwiedzi)
-70g zmielonej piersi z indyka
Upiorna dynia faszerowana kaszą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kaszę gotujemy al dente (krócej niż podają na opakowaniu)- musi być lekko twarda. Następnie studzimy
-do kaszy dodajemy przyprawy, mięso i wszystko dokładnie mieszamy
-czubek dyni odkrajamy i wydrążamy środek
-dynie nadziewamy farszem
-wkładamy do nagrzanego piekarnika (200C) i pieczemy około 40minut do miękkości
Komentarze