Udo z kurczaka brojler w przyprawach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pewnie zaraz powiecie ta kobieta je tylko kury, gęsi i kaczki no cóż do puki mam swoje to korzystam ile się da. Ponieważ swojskie to swojskie wiem co jem. Dziś zrobiłam uda kurczaka brojler jest nas trzech w domu więc wystarczyło mi do przygotowania dania dwie ćwiartki z tego kurczaka, a obiad wyszedł przepyszny mięso rozpływało się w ustach.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka ( mam swoje około 1,5 kg ),

    1 łyżka czerwonej papryki w proszku,

    1 łyżka przyprawy do kurczaka złocistego,

    0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,

    0,5 szklanki wody (szklanka pojemność 210 ml).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udo z kurczaka brojler w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Ćwiartki z kurczaka podzielić na części, ponacinać skórę z częścią mięsa. Obsypać przyprawami i dokładnie wetrzeć w mięso aby przeszły przyprawy w każdą część mięsa. Odstawić na 20 minut.
  • obiad 2. Gdy już mięso odstało swój czas przełożyć je do naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika ustawić na 200 stopni piec 2 godziny pod przykryciem ( ja nakryłam folią aluminiową ). Po dwóch godzinach piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze 30 minut ( bez przykrycia ) do ładnego zarumienienia skórki. ( Mięso co jakiś czas przekręcać ).
  • obiad 3. Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz groszek z marchewką w bułce tartej do popicia zimna maślanka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować