Udka ze szpinakowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pieczone udka w wersji jednogarnkowej :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    100 ryżu
    150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
    1 cebula
    1/2 cukinii
    1/2 fenkuła
    jarzynka, pieprz, curry
    czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka ze szpinakowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obrać ze skóry, naciąć, skropić octem balsamicznym, sosem chili i maggi, a następnie posypać czubrycą i czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
    Szpinak rozmrozić, wymieszać z ryżem, poszatkowanym fenkułem i pokrojonymi w kostkę cukinią i cebulą, posypać jarzynką, pieprzem i curry, wymieszać. Zalać 1 szklanką wody i na wierzchu ułożyć udka. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Ryż Szpinak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.78 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka z ryżem i warzywami

To może cię zainteresować