Udka z pieczarkami i żółtym serem

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomysłem na danie z drobiu wciąż można zaskoczyć. Przekonała nas o tym Janina Brak z Pyszcy koło Stalowej Woli.

Składniki:

  • ● 8 udek z kurczaka
    ● 15 dag pieczarek
    ● 10 dag żółtego sera
    ● cebula
    ● 10 dag masła
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● przyprawa do kurczaka
    ● słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, usuwamy
    kości, nie naruszając skórki. Oprószamy przyprawą uniwersalną i przyprawą
    do kurczaka. Wkładamy do lodówki
    na 30 minut.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy
    na maśle. Pieczarki
    myjemy, kroimy i smażymy
    z cebulą. Doprawiamy solą
    i pieprzem. Ser kroimy w kostkę,
    mieszamy z pieczarkami i cebulą.
    Farszem nadziewamy udka.
  • 3. Mięso spinamy wykałaczkami
    i posypujemy papryką. Pieczemy
    w naczyniu żaroodpornym
    w temperaturze 180 °C
    ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować