Udka w miodowo-musztardowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Udka w tym wydaniu są bardzo smaczne i aromatyczne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▪ 8 pałek kurczaka
    ▪ 4 łyżki miodu
    ▪ 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską)
    ▪ 3 łyżki oleju
    ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką

Udka w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy.

    2. Umyte i osuszone mięso obtaczamy w marynacie w większej misce.

    3. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na całą noc lub tego samego dnia, chociaż 3 godziny przed pieczeniem.

    4. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.

    5. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa lub naczynia i przykrywamy pokrywką, zostawiając nadmiar marynaty w misce, jeśli uznasz, że wyszło jej dużo.

    6. Pieczemy 45 minut, a w połowie czasu przewróćcie mięso na drugą stronę, aby nie przypiekło z jednej strony tylko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy