Udka pieczone w piwie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecamy szczególnie tym, którzy kochają mięso drobiowe. W tej wersji wyszło bardzo soczyste, przede wszystkim aromatyczne.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka kurczaka
    250 ml jasnego piwa
    1 łyżka miodu
    50 ml sosu ponzu
    1 łyżka mielonej czerwonej papryki
    2 gałązki świeżego rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka pieczone w piwie 1. Udka oczyszczamy, nakłuwamy.

    Piwo mieszamy z miodem, sosem ponzu, mieloną papryką i gałązkami rozmarynu.

    Udka marynujemy minimum godzinę.

    Przekładamy, razem z marynatą, do naczynia żaroodpornego.

    Całość pieczemy 45 minut w 180°C, co jakiś czas polewając marynatą.

    5 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

GOLONKI PIECZONE W PIWIE

To może cię zainteresować