Udka nadziewane kiszoną kapustą, pieczarkami i czerwoną papryką

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyjątkowa propozycja na nadzienie udek.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    20 dag pieczarek
    20 dag kiszonej kapusty
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    oliwa
    wegeta
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dodatki

Udka nadziewane kiszoną kapustą, pieczarkami i czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek wyciągnąć kości, oprószyć wegetą. Schłodzić w lodówce ok 20 min.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie.
  • 3. Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę i dodać do cebuli.
  • 4. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić drobno i dodać do pieczarek.
  • 5. Dodać kapustę, smażyć ok 15 min.
  • 6. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, dokładnie zawijać i spinać wykałaczkami w razie potrzeby.
  • 7. Piec w 180 stopniach ok 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować