Udka kurczaka na ryżu

5 (181 ocen)

  • 2 godz.

Potrawę po raz pierwszy zjadłam u Teściowej. bardzo mi smakowała. Teraz sama wypróbowałam przepis na niedzielny obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 udka
    4 torebki ryżu
    koncentrat pomidorowy
    cebula
    czosnek
    przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, ziele angielskie.
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Upieczone udko z ryżem 1. Udka umyć, przyprawić, odstawić. Do naczynia żaroodpornego lub dużego rondla wsypać ryż z torebek. Obrać cebulę i czosnek, pokroić na ryż. Ułożyć udka.
  • 2. Teraz kolej na zalewę. Dwie szklanki wymieszać z 4 łyżkami koncentratu pomidorowego, doprawić solą, pieprzem, papryką. Zalać ryż i udka. Dodać 2 listki ziela angielskiego. Całość piec około 1,5 godziny w temp. 180. Na początku pieczenia zdejmuję pokrywę z naczynia lub rondelka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować