Udka duszone z pieczarkami

4.47 (177 ocen)

  • 40 min

Szybkie udka z pieczarki

  • 40 min

Składniki:

  • udka kurczaka 10 szt
    pieczarki 20 szt
    cebula 2-3 szt
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Na patelni albo w garnku do smażenia rozgrzać olej i podsmażyć udka. Oprószyć przyprawą i wymieszać. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa. Podlać niewielką ilością wody i dusić często odwracając mięso. Uzupełniać wodę w czasie duszenia by mięso nie przywierało. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować