Ucierane z jabłkami, jagodami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciasta sa najlepsze gdy najdzie nas ochota na domowe ciasto oraz gdy niespodziewanie wpadaja do nas goście. Zrobienie ciasta zajmuje nie wiecej niż 15 minut plus 45 minut pieczenia.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki pszennej,
    0,5 szkl. mąki ziemniaczanej,
    3/4 szkl. cukru,
    1/2 szkl. oleju,
    1/2 szkl. jogurtu naturalnego,
    3 jajka,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    2 jabłka,
    cynamon,
    garść jagód

    Kruszonka:
    2 łyżki masła,
    2 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki cukru,
    1 łyżka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ucierane z jabłkami, jagodami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, posypujemy cynamonem.
    Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą.
    Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Nastepnie partiami dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie. Wylewamy na formę o wymiarach 20x26 cm, układamy jabłka, posypujemy jagodami i kruszonką. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.68 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować