Twarogowe Racuszki z Borówkami

4.97 (161 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lubicie takie śniadania? My z synem uwielbiamy,korzystam póki ma wakacje,bo jak pójdzie do przedszkola to zostaną nam tylko weekendy ;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 szt.

    250 g twarogu półtłustego
    2 jajka L
    2 łyżki cukru trzcinowego lub innego słodzidła
    1\4 łyżeczki soli
    2\3 szkl.mleka
    3\4 szkl.mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    borówki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (161 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Śniadanie

Twarogowe racuszki z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twarogowe racuszki. 1. Twaróg rozgnieść widelcem,wsypać sól i cukier,wbić jajka,całość krotko zmiksować lub wymieszać widelcem.
    Wlać mleko,przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,krótko wymieszać tylko do połączenia,na końcu wsypać borówki wedle uznania,wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,z obu stron na rumiano,wykładając po solidnej łyżce ciasta na patelnie.
    Gotowe delikatnie oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Borówki można zastąpić innymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Owoce Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować